Eredoctoraat voor Peter van Straaten en Ian Hodder

Tekenaar en schrijver Peter van Straaten en archeoloog Ian Hodder van de Universiteit van Stanford krijgen een eredoctoraat van de Universiteit Leiden. De uitreiking vindt plaats op 8 februari 2011, de dag waarop de universiteit 436 jaar wordt. Peter Van Straaten krijgt zijn eredoctoraat vanwege de scherpzinnige wijze waarop hij mensen en maatschappelijke verschijnselen observeert en analyseert, en gedrags- en denkprocessen blootlegt. Hiermee verrijkt hij het wetenschappelijk onderwijs en bewijst hij ook de wetenschap zelf een dienst. In het universitaire onderwijs blijken de tekeningen van Peter van Straaten zeer behulpzaam om studenten een beeld te geven van uiteenlopende psychologische verschijnselen.

Ian Hodder is wat de universiteit betreft een archeoloog van wereldfaam. Hij is bekend geworden als pionier van een vernieuwende theoretische benadering van de archeologie: de zogenoemde post-processuele archeologie. Hij is sinds begin jaren negentig leider van het Çatalhöyük Archeological Project. De 9000 jaar oude Neolithische site Çatalhöyük in Centraal-Anatolië geldt als een paradepaardje van de hedendaagse archeologie in het Nabije Oosten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×