Geheimzinnige colleges Harry Potter bij Boerhaave

Liefhebbers van Harry Potter, kunnen meer over hem leren bij Museum Boerhaave. Bartholomeus Zwamdrift, de onbekende neef van wijlen professor Perkamentus geeft er op 24 november en 1, 8 en 15 december een reeks geheimzinnige colleges. Schrijfster J.K. Rowling heeft grondig onderzoek gedaan in de 17de-eeuwse wetenschap voordat ze haar boeken schreef. Veel van de tovenaarsspullen uit haar boeken, zijn bij Museum Boerhaave terug te vinden. Alruin bijvoorbeeld, ook bekend als Mandragora, is een plant waarvan men geloofde dat de wortels bij het verpotten als krijsende baby’s uit de grond kwamen. In een aantal oude boeken en prenten uit de museumverzameling zijn tekeningen van aluinmannetjes te vinden. Ook bevindt zich in de collectie een narwaltand, waarvan men vroeger dacht dat het de hoorn van de mythologische eenhoorn was. De colleges duren een halfuurtje en beginnen om 13.00 en 14.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×