Rode Kruis levert extra bedden voor daklozen

Nu de temperaturen weer regelmatig onder nul dalen, is de winterregeling voor Leidse dak- en thuislozen weer van kracht. Dat betekent dat het Slaaphuis van Stichting de Binnenvest maximaal 10 extra bedden kan inzetten om aan de extra vraag te voldoen. Dat bleek deze week niet voldoende toen maar liefst 61 mensen bij de nachtopvang aanklopten voor gratis onderdak. Voor 11 mensen was geen normaal bed voorhanden. Ze werden geholpen met matrassen en luchtbedden. Inmiddels zijn er afspraken met het Rode Kruis om de komende wintermaanden extra bedden beschikbaar te stellen voor de daklozen. Dat antwoordde SP-wethouder Roos van Gelderen afgelopen avond op vragen van Groenlinks-raadslid Stéphanie Bakker.

GroenLinks vroeg ook of de GGD de Leidse hulpverleners kan bijspijkeren op het gebied van onderkoelingsverschijnselen en bevriezing. Dat vond Van Gelderen een goed idee. Ze gaat in overleg met de GGD.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×