Leidse ambachten vastgelegd

Hoewel steeds meer oude ambachten uit het dagelijks leven en daarmee ook uit het straatbeeld verdwijnen, heeft Leiden nog steeds ruim 20 ambachtelijke werkplaatsen, ateliers en winkels. De Stichting Levend Ambacht Leiden (STAL) heeft samen met fotografen van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) deze overgebleven ambachtslieden in hun werk gefotografeerd. De komende tijd zijn de foto’s op twee plaatsen te zien: In het trappenhuis van V&D en in de ontvangstruimte van de Diaconie / De Bakkerij aan de Oude Rijn 44 a-b. De foto’s zullen om de zes weken wisselen totdat alle 20 ambachtslieden aan bod zijn geweest in de foto-expositie.

De eerste serie foto’s laat beelden zien van Boekbinderij Papyrus aan de Vollersgracht, Lijstenmakerij Deviré aan de Middelstegracht, Draaiorgelboekdrukker Johan Weima aan de Haarlemmerstraat, Zeilmakerij Troost  aan de Zijlbaan in Leiderdorp, de Ambachtelijke Smederij aan de Oude Varkenmarkt en steenhouwerij BamBam aan de Langegracht.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×