Adventsconcert Leidse Cantorij

Volgende week zondag organiseert de Leidse Cantorij voor de 37e keer een adventsconcert. Onder leiding van dirigent Hans Brons en organist Theo Visser, brengt de Cantorij in de Hooglandse Kerk een groot aantal sfeervolle werken ten gehore. Op het programma staan onder andere het motet `Totus Tuus sum, Maria’ van Henryk Górecki, het Ave Maria van Anton Bruckner en het in het Russisch gezongen Ave Maria van Sergei Rachmaninoff. Het Magnificat, is dit jaar een dubbelkorige versie van de 16e eeuwse componist Luca Marenzio. Verder worden er Engelse carols gezongen en is er ruimte voor samenzang. Theo Visser zal de orgelwerken `Nun komm’ der Heiland’ en `Vom Himmel hoch da komm’ ich her’ van Bach uitvoeren. Na afloop is er Glühwein. Het concert begint om 20.15 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×