Hans Heestermans onderscheiden met Gouden Speld

Afgelopen middag is scheidend voorzitter van de Vereniging van Belangstellenden in de Lakenhal, Dr. Hans Heestermans, onderscheiden met de Gouden Speld van de gemeente Leiden. Loco-burgemeester Robert Strijk reikte de speld uit, na afloop van de afscheidslezing van Heestermans in Museum De Lakenhal. Heestermans, die afgelopen mei aftrad als voorzitter, heeft zich ruim 18 jaar ingezet voor de uitbreiding en optimalisatie van de vereniging en speelde een voortrekkersrol bij de inhoud en kwaliteit van lezingen en optredens. Daarnaast heeft hij veel bijgedragen aan de Leidse cultuur, door het schrijven van het Leids Woordenboek en ‘Leidens mooiste woord’. Heestermans was ook nauw betrokken bij de organisatie van verschillende edities van het Leids Dictee.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×