Dankzij de Leidse ambtenaar Pieter van Diepen (links) won dit jaar eens geen Vlaming bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal. (Archieffoto: Sleutelstad).

Leidenaar wint Groot Dictee der Nederlandse Taal

Leidenaar Pieter van Diepen heeft vanavond het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2010 gewonnen. Met negen fouten bleef de bestuursadviseur van de gemeente Leiden de overige deelnemers voor in het door Tommy Wieringa geschreven dictee ‘Kakofonie’. Van Diepen doet al enkele jaren mee aan allerlei dictees door heel Nederland. Vaak komt hij als winnaar uit de bus. Vorige week nog bij het Delfts Dictee waar hij met drie fouten tot winnaar werd uitgeroepen. Ook het Leids dictee zette hij al meerdere keren op zijn naam.

Foutloos schrijven is niet alleen een hobby voor Van Diepen. Ook in zijn werk als bestuursadviseur van de gemeente Leiden besteedt hij veel aandacht aan het geschreven woord. Niet alleen voor zichzelf, ook collega-ambtenaren profiteren mee. Voor hen schreef hij zelfs een handleiding om beter leesbare nota’s te schrijven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×