Dief vlucht met politiehond aan been

Een snorfietsdief is vannacht op de vlucht geslagen, met een politiehond aan zijn been. Even na 01.00 uur kreeg de politie de melding, dat er vermoedelijk werd ingebroken in een brandpoort aan de Irenestraat. De agenten die ter plaatse kwamen, zagen een 16-jarige Leiderdorper, die een goede bekende van de politie is. Zodra de jongen hen zag, ging hij er vandoor. Hij liet een snorfiets en sporttas met daarin het wiel van een brommer, achter. De agenten zetten een aantal straten af en gingen samen met een politiehond op zoek naar de verdachte. De hond volgde een spoor en vond de jongen in een tuin. Hij wilde zich niet laten pakken en holde weg. Daarop beet de hond hem in zijn hand. Toen de jongen hem sloeg, liet het dier los. Toen de 16-jarige het weer op een rennen zetten, greep de hond hem bij zijn been. Ondanks dat bleef de Leiderdorper rennen, gevolgd door de hond die dit keer niet van loslaten wilde weten. De agenten kregen de jongen te pakken en wisten hem na het nodige verzet, aan te houden. Ze vonden bij hem een aantal inbrekerswerktuigen, dat in beslag is genomen.

Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan de bijtwonden. De politie heeft die zelfde nacht nog aangebeld bij de woning van de eigenaar van de gestolen snorfiets. Omdat deze de deur niet opende, stopten ze een briefje in de bus met de melding dat zijn snorfiets was gestolen, maar inmiddels weer terecht was. Vanmorgen heeft de eigenaar aangifte van diefstal gedaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×