Gemeente roept op tot apart inleveren textiel

De gemeente roept Leidenaars op hun textiel niet bij het gewone huisvuil te doen, maar dit apart in te leveren. Het kan dan een tweede leven krijgen, of worden hergebruikt als grondstof voor andere producten. Dit bespaart niet alleen geld, maar leidt ook tot vermindering van de CO2-uitstoot. Er komt minder CO2 vrij omdat er minder nieuw textiel geproduceerd hoeft te worden en omdat de textiel niet verbrand wordt in de afvalverbrandingsinstallaties. Nog draagbare kleding kan bijvoorbeeld worden ingeleverd bij tweedehands winkels, Kringloopbedrijf het Warenhuis en het Leger des Heils. Ander textiel kan in gesloten zakken worden gedeponeerd in één van de zestig textielcontainers in de Sleutelstad. Op www.Leiden.nl/afval staat meer informatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×