Tweetal vast op verdenking van inbraak

Twee Leidenaars van 19 en 26 jaar zitten vast, op verdenking van inbraak. Een getuige zag hen gisteren rond 12.20 uur voelen aan de deuren van huizen aan de Maredijk en waarschuwde de politie. De agenten die polshoogte kwamen nemen, zagen in de buurt van de Maredijk een man fietsen die voldeed aan het opgegeven signalement. Ze hielden hem staande en vroegen om zijn identiteitsbewijs. Omdat hij dat niet bij zich had, werd de 19-jarige aangehouden. Even later zagen de agenten hoe het 26-jarige maatje er op een fiets vandoor ging toen hij hen zag. Ze achtervolgden hem en hielden hem op het Schuttersveld staande. Omdat ook deze man geen identiteitsbewijs bij zich had, kon hij mee naar het bureau. Na een kort onderzoek ontdekten de agenten dat er in één huis aan de Maredijk ingebroken was. ER was een ruit ingegooid en een tas met gestolen spullen stond klaar om meegenomen te worden. De twee mannen werden daarom op het politiebureau ook aangehouden op verdenking van inbraak.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×