Oprichters Peter en Michiel hielden een openingstoespraak voor de toegestroomde belangstellenden tijdens de oprichtingsborrel van Spica. (Foto's: Chris de Waard).

Meer aandacht voor homosexualiteit bij Universiteit Leiden

Jaren lang werd er bitter weinig aandacht besteed aan homosexualiteit binnen de universitaire gemeenschap in Leiden. Daar is de afgelopen maanden in snel tempo verandering in aan het komen. Zo werd op 11 oktober, de landelijke Coming Outdag, de eerste Roze Netwerkborrel gehouden binnen de muren van de Universiteit Leiden. Vorige week kwam daar een vervolg op en ook een derde bijeenkomst staat al op stapel. Een officiële werkgroep presenteerde afgelopen week in discotheek Next ook de naam waaronder men voortaan de bijeenkomsten gaat houden: De Ganymedes Borrel. Een website is er inmiddels ook: www.de-lgb.nl. Naast deze informele roze borrels is er nu ook een studentenvereniging die zich gaat inzetten voor de belangen van homo’s, lesbiënnes, bisexuelen en transgenders binnen de universiteit en de Hogeschool Leiden. Vanavond hield Spica Leiden de oprichtingsborrel bij het COC Leiden. De eerste zes leden zijn inmiddels binnen.

spica2.jpg

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×