Gemeente voert Roemer- en Lenferinknorm in

De gemeente gaat de inhuur van externen anders aanpakken en maakt Daarbij gebruik van de Lenferink- en Roemernorm. In plaats van het te snel inhuren van externen, zal de gemeente in de eerste plaats kijken of het mogelijk is eigen medewerkers in te zetten. Dit moet niet alleen leiden tot een kostenbesparing, maar ook tot behoud van kennis binnen de organisatie en meer loopbaankansen voor de vaste krachten. Daar waar voor een functie geen interne medewerker beschikbaar is, gaat de gemeente werken met een nieuw beleidskader waarin de randvoorwaarden vastgelegd zijn die aangeven wanneer er tot de inhuur van een externe over mag worden gegaan. Die voorwaarden hebben onder andere betrekking op het beschikbare budget en de regels van inkoop en aanbesteding. Daarnaast worden de Lenferink- en Roemernorm gehanteerd. Die eerste norm houdt in dat de externe medewerker niet meer mag kosten dan de burgemeester. De tweede norm wil zeggen dat niet meer dan 10% van de totale salarislasten van de gemeente Leiden, aan inhuur van externen mag worden besteed.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×