Veiligheidsrisicogebieden.

Uitgebreide maatregelen voor rustige jaarwisseling

Burgemeester Lenferink is optimistisch over de komende jaarwisseling in de Sleutelstad: “Vol vertrouwen kijk ik uit naar een veilige jaarwisseling zonder ongelukken en vernielingen!” aldus de burgemeester. Vergeleken een paar jaar geleden is het aantal incidenten aanmerkelijk afgenomen en zal ook dit jaar in samenwerking met politie, brandweer, Openbaar Ministerie en verschillende andere partijen weer gewerkt worden aan een veilig en vooral gezellig oud en nieuw. Lenferink: “Eigenlijk zijn we al behoorlijk tevreden. We hebben afgesproken dat we ook dit jaar nog doorgaan met de ingezette lijn van maatregelen. We treden streng op tegen mensen die er een zooitje van maken, maar hopen dat de positieve trend van vorig jaar dit jaar voortgezet wordt.” Voor Leiden-Noord en Leiden-West, die als veiligheidsrisicogebied aangewezen zijn, gelden speciale maatregelen van 30 december 12.00 uur tot 1 januari 09.00 uur. Daar kan iedereen preventief gefouilleerd worden op wapens, illegaal vuurwerk of andere brandbare stoffen. Bovendien is het verboden om gezichtsbedekkende kleding te dragen, zodat mogelijke raddraaiers goed zichtbaar opgenomen kunnen worden met de minicamera’s, die veel agenten op hun uniform zullen dragen. Bovendien wordt opnieuw het supersnelrecht toegepast, waarbij mogelijke straf snel volgt op een daad.

Ook de brandweer Leiden is de komende weken extra alert. Tijdens de jaarwisseling wordt er met meer materiaal en met meer mensen gewerkt dan normaal het geval is.

De burgemeester heeft besloten dat horeca-inrichtingen (cafés, restaurants, dansgelegenheden en besloten verenigingen) tijdens de jaarwisseling bezoekers mogen toelaten tot 4.00 uur in plaats van tot 2.00 uur. Deze verruiming is éénmalig en geldt voor de nacht van vrijdag 31 december 2010 op zaterdag 1 januari 2011.

Meer info over de jaarwisseling is te vinden op: www.leiden.nl/gemeente

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×