Coach Zandbergen stopt bij Wereldtickets.nl

Joris Zandbergen keert in het nieuwe jaar niet meer terug als coach van de Leiderdorpse vrouwenbasketbalploeg Wereldtickets.nl. Na tweeënhalf seizoen aan het roer te hebben gestaan, geeft Zandbergen nu voorrang aan zijn leven buiten basketbal. Zo zal hij zijn studie aan de universiteit voortzetten en een eigen bedrijf beginnen. Dit alles is niet te combineren met het coachen van een basketbalteam in de eredivisie. “Zeker als je het allemaal goed wil doen. Ik merk dat het basketbal mij het afgelopen jaar veel energie heeft gekost. Temeer daar ik in de zomer met het Nederlands jeugdteam ook nog eens naar het EK ben geweest. Het is tijd om de batterij voor basketbal eens goed op te laden”, aldus de coach, die wel zijdelings betrokken blijft met het team. Over de opvolging van de trainer voor de rest van het seizoen wordt binnen enkele dagen een beslissing genomen door Rinus Kroon, voorzitter van de stichting Top Basketbal Leiderdorp. Aanstaande donderdag (6 januari) speelt Wereldtickets.nl in eigen Bloemerdhal de derby tegen het Katwijkse Grasshoppers.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×