Geest Kafka dwaalt door Stadhuis

De geest van Kafka lijkt als het aan de Stadspartij Leiden Ontzet ligt, door het Stadhuis te dwalen. De partij doelt daarmee op de manier waarop de afdeling Handhaving van de gemeente de winkeliers in de stad dwingt zich aan het Modellenboek Gevelreclame te houden, om zo tot een sfeervolle binnenstad te komen. SLO heeft veel moeite met deze aanpak en meent dat de binnenstad er op deze manier niet gezelliger van wordt. De partij heeft weinig bezwaar tegen het inperken van gevelreclame en bevorderen van het historische stadsbeeld. De manier waarop dit gebeurt, gaat alle perken wat SLO betreft echter te buiten. Zo is het volgens de partij niet terecht dat gevelreclame die aangebracht is voordat de vergunningseis in de jaren 90 ontwikkeld werd, beschouwd wordt als illegaal. “Het is niet fatsoenlijk, om als gemeente jaren later te gaan handhaven met dwangsommen, als je eerst jaren lang gedoogt en als de zaak eigenlijk is verjaard.” Zo meent SLO. De partij heeft het college dan ook schriftelijke vragen over deze gang van zaken voorgelegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×