Horen, zien, luisteren, nadenken en doen bij Scheltema

Volgende week zondag staat Scheltema in het teken van horen, zien, luisteren, nadenken en doen. In samenwerking met Science Café Leiden en Festival Key of Life, wordt dan voor de tweede keer Zelfbeeld georganiseerd, dit keer met als thema `eye-tracking”. Theo Gevers zal software demonstreren die menselijke emoties, leeftijd en geslacht kan herkennen. Dit wordt gezien als een grote stap in de acceptatie van robots binnen de maatschappij en leidt mogelijk tot robots die mensen kunnen troosten.

Kunstenaar Joachim Rotteveel toont zijn nieuwste kunstwerk Gaze, dat een onderdeel is van het totale zelfbeeld dat hij bouwt met de modernste technieken. De presentatie van de dag is in handen van wetenschapper en goochelaar Tilman Andris, die zal vertellen hoe hij de oogbewegingen van zijn publiek kan beïnvloeden. Bezoekers die graag zelf in actie willen komen, kunnen meedoen aan de actieve workshop `eigenheid’ van Resi van der Ploeg.

De dag duurt van 14.30 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.scheltemacomplex.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×