Hogeschool Leiden start lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding

De Hogeschool Leiden is gestart met het lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding. Gisteren sprak lector Dr. K.L. Weille haar lectorale rede “Making sense of Parenting: On ambivalence & resourcefulness” uit. Het lectoraat houdt zich bezig met de essentie van ouderschap zoals ouders dat zelf ervaren. Tot nu toe gaat de aandacht vooral uit naar wat kinderen nodig hebben. Er is nauwelijks aandacht voor wat de ouders beweegt, de invloed van het ouderschap op hen en wat zij van hun omgeving nodig hebben. Het lectoraat wil toekomstige professionals voorzien van kennis en vaardigheden om zorgvuldig met ouders te werken, in welke rol dan ook. Daarnaast wil het lectoraat een bijdrage leveren aan kennisontwikkeling en professionalisering van het vak ouderbegeleider.
Op www.hsleiden.nl/lectoraten/ouderschap-en-ouderbegeleiding/ is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×