Verdachte overvallen op hotels voorgeleid voor rechter-commissaris

Vrijdag is een 25-jarige Rotterdammer voorgeleid voor de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van tenminste vier gewapende overvallen op hotels en een supermarkt. Het OM heeft aanwijzingen dat de Rotterdammer bij meer overvallen betrokken is. De man die al een gevangenisstraf uitzit voor wapenbezit en een inbraak in de regio, werd vorige week dinsdag in zijn cel aangehouden. De rechter-commissaris heeft hem voor veertien dagen in bewaring laten stellen. Naast deze Rotterdammer werden op diezelfde dag nog twee andere mannen aangehouden. Het gaat om een 24-jarige Rotterdammer en een 19-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs. De Rotterdammer zat net als zijn plaatsgenoot al in de cel, op verdenking van een gewapende overval in Lelystad. Hij is niet voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De man uit Berkel en Rodenrijs is na verhoor in vrijheid gesteld. Het “Twisterteam” van de politie Haaglanden onderzocht de afgelopen maanden onder leiding van een officier van justitie zeventien overvallen, pogingen en voorbereidingen daartoe op hotels, supermarkten, een bank en andere instellingen. De overvallen vonden plaats tussen mei en augustus vorig jaar en werden gepleegd in Zuid-Holland. Het gaat onder andere om een overval op het Haagse Schouw in Leiden en een hotel in Leiderdorp.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×