‘NOS on Tour’ bezoekt Da Vinci College Leiden

Onder de noemer ‘NOS on Tour’ bezoekt de NOS dit jaar een groot aantal middelbare scholen in Nederland. Op vrijdag 11 februari is het de beurt aan het Leidse Da Vinci College, waarbij de gebruikelijke lessen voor een dagje ingeruild worden door de spannende wereld van de televisie en het nieuws. Nieuwslezer Jeroen Overbeek zal onthullen hoe je van een nieuwsfeit zo goed mogelijk een radio- of televisieonderwerp maakt. Daarbij komen natuurlijk ook de basisvragen uit de journalistiek aan bod. Er worden verschillende workshops gegeven voor de leerlingen, die daarna zelf aan de slag kunnen. Eén groep gaat televisieonderwerpen maken, de andere groep radio-items. De jongeren gaan daarvoor op zoek naar hun eigen nieuws. Het resultaat komt op de website van ‘NOS on Tour’ te staan.

Aan het einde van het schooljaar wordt door een vakjury, onder voorzitterschap van Hans Laroes hoofdredacteur NOS Nieuws, het beste radio- en televisie-item gekozen. De winnaars mogen op bezoek bij de NOS-studio in Hilversum.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×