Virtuele reis langs gebrandschilderde ramen

Kunsthistorica drs Claire Portheine-Caudri, verzorgt aanstaande donderdagmiddag een lezing over gebrandschilderde kerkramen. In de Lokhorstkerk maakt ze met de aanwezigen een virtuele reis langs de gebrandschilderde ramen van een aantal oude Franse kerken die, omdat de oude ramen de tand des tijds niet overleefden, in de tweede helft van de 20e eeuw voorzien zijn van nieuwe ramen. Die gebrandschilderde ramen werden ontworpen door moderne kunstenaars, zoals Chagall en Matisse, die werkten vanuit een nieuwe geloofsbeleving. De lezing begint om 15.00 uur en eindigt ongeveer twee uur later. De kerk is te vinden aan Pieterskerkstraat 1. Alle belangstellenden zijn welkom.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×