Ambachtelijke Leidse schoenmakerij dreigt verloren te gaan

Sinds 1937 was de ambachtelijke schoenmakerij van de heer Zierikzee gevestigd in de Bakkersteeg en het bedrijf werd na zijn dood voortgezet door schoenmaker Nusteling. In overleg met de nabestaanden en de STAL (Stichting Levend Ambacht Leiden) werd gekozen het pand, het interieur en daarmee deze authentieke ambacht te behouden. Sinds een aantal jaren wordt het pand uit de 18e eeuw verhuurd aan andere schoenmakers, die geïnteresseerd zijn in het echte oude vakwerk. Het kon allemaal niet uit en nu staat het markante pand te koop en dreigt een bijzondere oude ambacht verloren te gaan voor de Sleutelstad.

De kans is groot, dat bij verkoop niet alleen de functie van dit pand verloren gaat en daarmee een stuk Leidse geschiedenis verdwijnt maar dat ook het bijzondere interieur met alles erop en eraan verdwijnt. Een aantal mensen maakt zich hier grote zorgen over en roept Leidenaren op om de eigenaar te helpen herinneren aan zijn belofte, financiële plannen te bedenken en actie te ondernemen.

Reageren kan via: : ginus@planet.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×