Voorzitter Gelske Molenaar (m) van de Rotary Club Leiderdorp overhandigt een cheque van 4500 euro aan Eduard van Bockel (l) en Jacqueline Bouts (r) van Xenia Hospice. (Foto: PR).

Leiderdorpse Rotary doneert 4500 euro aan Xenia

De Rotary Club Leiderdorp heeft een cheque van 4500 euro overhandigd aan de initiatiefnemers van Xenia Hospice in Leiden. Voorzitter Gelske Molenaar van de club overhandigde de cheque aan Jacqueline Bouts en Eduard van Bockel. Xenia Hospice wil een hospice zijn voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 35 jaar die een levensbedreigende ziekte hebben. Het is de bedoeling dat het hospice volgend jaar de deuren opent aan de Kloosterpoort in het centrum van Leiden. Xenia wil daar in eerste instantie zorg verlenen aan maximaal zes jongeren. Deze jongeren kunnen in de laatste fase van hun leven verkeren, maar ook is zorg mogelijk voor jongeren die tijdelijk onderdak nodig hebben om op te knappen na een ziekenhuisopname, of voor jongeren van wie de mantelzorgers even een tijdje rust gegund moet worden.

De bijdrage van Rotary Club Leiderdorp kwam tot stand tijdens de culinaire en wijnavond die de serviceclub in november vorig jaar organiseerde. Tijdens een veiling onder leiding van D66 fractievoorzitter Alexander Pechtold werd flink geboden. Ook de verkoop van wijnen bracht het nodige op, met de donatie aan Xenia als resultaat.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×