Topsportfonds Leiden blijkt tobsportfonds

Het is aantobben met het Topsportfonds Leiden. Dat bleek afgelopen donderdag toen CDA-raadslid Moniek van Sandick in de raadsvergadering uitgebreid kond deed van de problemen die een Leidse topzwemmer ondervond toen hij een aanvraag wilde doen. Het Topsportfonds Leiden is bedoeld voor jonge zeer getalenteerde Leidse sporters, maar blijkt voor hen vaak letterlijk onbereikbaar. Van Sandick verhaalde over de zeven maanden durende lijdensweg die een topzwemmer moest afleggen langs telefoons, websites en papieren om uiteindelijk weer terug verwezen te worden naar ‘af’. Van Sandick: “Het probleem ligt niet bij de ambtenaren. Die doen juist hun uiterste best om de sporters naar het fonds te leiden. Het probleem is dat het fonds kwijt is geraakt tussen verschillende topsportinstanties van de gemeente en de steunpunten. Waar is ons Topsportfonds en hoe kan je hier gebruik van maken zonder te verdrinken in de bureaucratie?”

Wethouder Frank de Wit (D66, sport) vond ook dat het allemaal wel wat duidelijker kan en laat de gemeentelijke website aanpassen, zodat helder is waar men terecht kan. Dat blijkt bij Topsportco├Ârdinator Tjeerd Scheffer te zijn. “Het moet geen tobsportfonds worden,” vond De Wit. Van Sandick overhandigde de Wit een medaille die de wethouder mag uitreiken aan de eerste topsporter die daadwerkelijk gebruik weet te  maken van het Topsportfonds Leiden. Van Sandick houdt de vinger aan de pols en gaat binnenkort een nieuwe aanvraag volgen, om te controleren of die dan wel vlot en daadkrachtig zal worden afgehandeld. Wie op de website van de gemeente Leiden zoekt op het trefwoord topsportfonds krijgt overigens geen enkel resultaat.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×