Bijzondere kindertentoonstelling 'Nieuws uit het Midden-Oosten' van start

Vanmorgen vond de perspresentatie plaats van een bijzondere, interactieve kindertentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden. Aansluitend is de tentoonstelling officieel geopend met een besloten kinderfeestje. Onder de titel ‘Nieuws uit het Midden-Oosten’ kunnen kinderen kennismaken met de eeuwenoude, rijke cultuur van landen, waarover over het algemeen alleen nieuws van onrust en oorlog op de televisie en de kranten te zien en te lezen is. De kinderen ( 8 tot en met 12 jaar) worden als reporters door de tentoonstelling gestuurd, met de opdracht hun eigen nieuws in een eigen krant te presenteren. Ook voor de kleinere broertjes en zusjes is er van alles te doen en te beleven. De verschillende ruimtes zijn ingericht als theehuis, moskee, klaslokaal en pittoreske straatjes. Een leuke activiteit voor de komende voorjaarsvakantie, waarin er diverse leuke workshops georganiseerd worden. Bovendien is de toegang voor kinderen tot en met 12 jaar gratis. Meer info: www.rmo.nl
(Charlotte Huygens, hoofd Presentatie en Tentoonstellingen geeft tekst en uitleg, foto’s: Jacqueline Borg)

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×