Zuid-Hollander slecht af qua wegenbelasting

2

Automobilisten in Zuid-Holland betalen de meeste wegenbelasting van Nederland. Voor een Volkswagen op benzine betalen Zuid-Hollanders jaarlijks 592 euro, Limburg volgt met 560 euro, zo blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. De hoogte varieert per provincie door de provinciale belasting op auto’s, de zogenoemde opcenten. Zuid-Holland is ook de snelste stijger als het om de opcenten gaat. De toename was 29,6 procent. Andere provincies hoefden door de verkoop van energiebedrijven niet zo hard op zoek naar andere inkomstenbronnen. De verhoging in Zuid-Holland is vlak na de vorige verkiezingen afgesproken door het college van CDA, VVD, PvdA en ChristenUnie. Noord-Holland is het goedkoopste van alle provincies. Om die reden hebben ook de meeste autoleasebedrijven hun hoofdvestiging in die provincie.

Delen

2 reacties

  1. "Automobilisten in Zuid-Holland betalen de meeste wegenbelasting van Nederland."

    Maar dan hebben we ook wel perfect onderhouden wegen, vooral in Leiden…… =(
    Het woord zegt het al: "Wegenbelasting". Gebruik het dan ook daarvoor….

  2. JAJA DE AUTO IS EEN SUPER MELK KOE VOOR HET RIJK EN DE GEMEENTE SCHANDALIG DAT HET IN ZUID-HOLLAND HET DUURST IS JULLIE MOETEN ZORGEN DAT HET IN ELKE PROVINCIE HET ZELFDE IS, MINDER HOGE PIETEN MET TOP SALARISSEN EN MINDER RECEPTIES ,MAKKELIJK DOEN MET HET GELD VAN DE AUTOMOBILIST.JULLIE MOESTEN JE ECHT DOODSCHAMEN

Je bent nu offline