Burgemeester Lenferink feliciteert het platina paar, foto: www.dandrea.nl

Burgemeester bezoekt rasecht Leids platina bruidspaar

Vandaag krijgt het echtpaar Holswilder-Selier bezoek van burgemeester Lenferink. Hij komt de twee rasechte Leidenaars feliciteren met hun 70-jarig huwelijk en biedt hen ook namens de koningin een boeket met gelukwens aan. Mevrouw J. Selier is in 1922 in Leiden geboren en meneer H. Holswilder in 1921. Het paar is op 19 februari 1941 getrouwd. Het huwelijk heeft in Leiden plaatsgevonden, niet in het stadhuis maar in de Stadsgehoorzaal. Het huwelijksfeest werd toen kleinschalig gevierd in een voormalig schoolgebouw aan de Stille Rijn. Het paar kreeg zeven kinderen en is altijd in Leiden blijven wonen. Het gezin woonde onder andere op de Leemanstraat, Magdalena Moonstraat, Potgieterlaan en de Etta Palmstraat. Terwijl mevrouw Holswilder voor de kinderen zorgde, zorgde haar man dat er brood op de plank kwam. Zo werkte hij bij V&D en de universiteit. Daarnaast spande hij zich in als voorzitter van diverse bewonerscommissies. Holswilder is ook een bekende in de Leidse sportwereld. Hij was ondermeer voorzitter van voetbalvereniging LFCV en hij is bestuurslid geweest van de Leidse afdeling van de KNVB. De platina bruiloft wordt uitgebreid gevierd in het Koetshuis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×