Salon Boerhaave Ziek zijn in de oudheid

Op woensdag 9 maart is het thema van Salon Boerhaave “Magie en Rationaliteit in de antieke geneeskunde”. prof. dr. Manfred Horstmanshoff vertelt hoe het was om in de oudheid ziek te zijn en hoe de relatie tussen artsen en patiënten in vervlogen tijden was. Prof. Horstmanshoff is bijzonder hoogleraar aan de Faculteit der Letteren van de Universiteit Leiden namens de Stichting Historia Medicinae. Hij is actief op het vakgebied van de Geschiedenis van de Antieke Geneeskunde, en publiceerde talrijke boeken en artikelen. De lezing begint om 16.00 uur. Na afloop is er een borrel. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie staat op www.museumboerhaave.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×