GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos moest vanmorgen tijdens de actie alsnog een vergunning aanvragen voor de onaangekondigde demonstratie. Op de voorgrond oud-wethouder John Steegh die in januari vorig jaar het veld moest ruimen toen zijn fractie, als collegedragende partij, toch tegen de komst van de Morspoortgarage stemde. (Foto's: Chris de Waard).

GroenLinks in actie tegen Morspoortgarage

GroenLinks Leiden heeft vanmorgen vanaf 7.00 uur actie gevoerd tegen de voorbereidende werkzaamheden die de gemeente laat uitvoeren voor de bouw van een tijdelijke parkeergarage tegenover de Morspoort. Tegen de komst van die garage lopen nog procedures van omwonenden. De vandaag gestartte werkzaamheden vindt GroenLinks dan ook voorbarig. Fractievoorzitter Pieter Kos, statenlid Alfred Blokhuizen, oud-wethouder John Steegh en fractieassistent Jos Olsthoorn lieten zich aan enkele bomen vastketenen om zo te voorkomen dat de wortels werden ingekort.

De 23 bomen waar het vandaag om ging, worden niet gekapt, maar verplaatst. De hovenier die in opdracht van de gemeente vanmorgen aan de slag wilde, legt uit dat er nu geulen om de bomen worden gegraven, waarna een aantal wortels wordt gekapt. Vervolgens wordt de geul weer dichtgegooid. Op die manier zou de kans zo groot mogelijk zijn om ze na verplaatsing weer ‘aan te laten slaan’. Volgens GroenLinks zullen de meeste bomen zo’n verplaatsing sowieso niet overleven.

Rond 10.00 uur hielden de actievoerders het voor gezien en vertrokken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×