Kamers verhuren wordt makkelijker

De gemeente Leiden maakt het voor particulieren makkelijker om kamers te verhuren. Bij alle nieuwe bestemmingsplannen wordt kamerbewoning voortaan automatisch toegestaan als ook gewoon wonen mag. Bij bestemmingsplannen die kamerbewoning niet toestaan wil de gemeente kamerbewoning alsnog mogelijk maken. Leiden kampt nog steeds met een groot tekort aan (studenten)kamers. Daar wil Leiden onder meer op deze manier iets aan doen. Bovendien werden de bestaande regels al jaren niet gecontroleerd.

In het kader van het project ‘minder en beter’ schaft de gemeente ook regels in de Huisvestingsverordening af die kamerbewoning lastig maken. Zo wordt het voor burgers, bedrijven en instellingen mogelijk om zonder vergunning woonruimtes binnen een pand samen te voegen en zelfstandige woonruimte omzetten in kamerverhuur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×