Sprinkhanen en vegetarische bitterballen bij Boerhaave

Tijdens de eerste editie van Meet&Eat die op woensdag 23 maart plaatsvindt, staan op het menu hapjes met sprinkhanen, vegetarische bitterballen en schotels met genetisch gemanipuleerde groenten. Ook de gerechten van Leidse bodem ontbreken niet. Tijdens Meet&Eat, een avond over het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk, buigen vijf prominente voedselwetenschappers uit Nederland en Groot-Brittanniƫ zich bij Museum Boerhaave over de vraag hoe een wereldbevolking van negen miljard zielen over dertig jaar van voedsel moet worden voorzien.

De bezoekers kunnen genieten van de avant-garde van het eten, voedseltechnologie en wetenschap. De sprekers van deze avond treden op als pleitbezorgers voor uiteenlopende visies. Na hun speeches nodigen zij het publiek uit om aan de dinertafel aan te schuiven en het gesprek te vervolgen. Daarbij wordt eten geserveerd dat betrekking heeft op de onderwerpen van de wetenschappers. Na de maaltijd kunnen de aanwezigen een kijkje nemen bij de kraampjes met informatie over de nieuwste trends en ideeƫn op het gebied van voedsel. Daarna volgt een slotdebat.

Museum Boerhaave organiseert deze eerste editie van Meet&Eat in samenwerking met de British Council, het Centre for Society and Genomics en de Universiteit van Leiden. De bijeenkomst begint om 17.30 uur en eindigt om 22.00 uur. Meer informatie over het programma en de sprekers staat op www.meet-eat.nl. Hier kunnen belangstellenden zich ook aanmelden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×