Peenheer Strijk overhandigde gisteravond de sleutel van de stad aan de Hutspotten. Vervolgens werd de polonaise ingezet en bleef het nog lang onrustig in de Burgerzaal van het stadhuis. (foto: Chris de Waard).

Wethouder is Peenheer in het rijk der Hutspotten

Wethouder Robert Strijk is gisteren benoemd tot Peenheer in het rijk der Hutspotten. Vervolgens kreeg hij symbolisch de sleutels van de stad overhandigd door Prins Japio den 1ste van de Leidse Carnavalsvereniging de Hutspotten. Die begonnen gisteren met het feest en gaan daarmee door tot en met aanstaande maandag. Zaterdagavond is het grote carnavalsfeest in Zembad de Zijl. Gratis toegankelijk voor iedereen.

Naast een leuk feestje voor zichzelf zetten de Hutspotten zich ook elk jaar belangeloos in om onder andere Leidse ouderen een leuke dag te bezorgen. Zo werd vanmorgen Verpleeghuis Overrhijn bezocht en wordt vanmiddag Groenhoven aangedaan. Morgenochtend is het kindercarnaval in De Zijl en morgenmiddag 55-plus middag. Maandag worden de laatste twee verzorgingshuizen met een bezoekje vereerd: Roomburgh en de Waard.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×