Astrid Vlasman en Pollie Hogenboom, foto: PR.

Het kind centraal bij OPEN |Makers aan de Markt

De komende twee maanden is het leegstaande winkelpand Aalmarkt 15C, het domein van de beeldend kunstenaars Astrid Vlasman en Pollie Hogenboom, die er het kind centraal stellen. In het kader van het project OPEN |Makers aan de Markt, ligt hun atelier tijdelijk midden in het centrum. Hogenboom, die de afgelopen jaren meer dan 30 glazen afscheidingswanden voor de kinderpolikliniek van het Diaconessenhuis beschilderd heeft, zet dat werk op de Aalmarkt voort. Ze nodigt kinderen uit in het atelier vogels en vissen te komen tekenen, die zij in de panelen kan verwerken.

Het werk van Vlasman bestaat uit verhalende collages waarbij zij met verschillende materialen werkt. De nieuwe werken die zij op de Aalmarkt laat zien, bestaan uit grote portretten op doek. Hierop staan kinderen met hun ogen dicht, waardoor er een dromerige sfeer ontstaat. Kinderen die zich met gesloten ogen willen laten portretteren, kunnen bij Vlasman een foto laten maken, die zij later omzet in een tekening.

De twee kunstenaars verzorgen in hun tijdelijke atelier ook een aantal workshops voor kinderen. Op woensdagmiddag 16 maart is er een workshop collagetekenen, op 6 april de workshop Uitgeperste Kunst en op 20 april een les Borduur de Lente. Alle workshops vinden plaats op woensdagmiddag en duren van 15.15 tot 17.00 uur. De lessen kosten €5 per kind.

Inschrijven kan via vrolijkerschrijven@gmail.com.

Het atelier is open op woensdagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen, tussen 13.00 en 17.30 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×