Eén van de grotere uilensoorten in ons land is de Ransuil. Nederland telt ruim 5.000 broedparen maar hun aantal neemt af.

De Vos houdt lezing over uilen

Aanstaande zondag, 13 maart, houdt Dick de Vos een lezing over uilen in bezoekerscentrum Reigersbos in polderpark Cronesteyn. Uilen hebben altijd al tot de verbeelding gesproken en ze duiken op in diverse mythen, fabels en sprookjes. Hun opvallende ogen waarmee ze je recht aankijken, hun 270 graden draaibare kop, de geruisloze vlucht in de nacht, de ‘huiveringwekkende’ roep… Dat alles, en meer, heeft bijgedragen aan de grote belangstelling voor deze unieke roofvogels. Dick de Vos is natuurgids bij het IVN en natuur- en dierenbeschermer in praktijk en politiek (PvdD). Hij heeft het boekje ‘Uilen in Beeld’ geschreven.

Bezoekerscentrum ‘Het Reigersbos’ ligt in het centrum van het park, vanaf het fietspad langs het Rijn-Schiekanaal bij de stadscamping/boerderij (Van Stochumhoeve) het fiets/wandelpad op het park in tot het grote hek links. Parkeren met de auto is mogelijk in de buurt van de Francimontlaan en Kanaalweg, bij de spoorbrug. Voor meer informatie over het bezoekerscentrum kun je ook op de website: www.polderparkcronesteyn.nl terecht.

De lezing begint om 12.15 uur en duurt tot uiterlijk 13.45 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden is niet nodig.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×