Gastsolist Sabine Meijers op harp, foto; PR.

Zaterdagavondconcert String, Jazz & harp

Zaterdagavond verzorgen docenten en leerlingen van BplusC in de Vredeskerk het concert String, Jazz & harp. Aan dit muzikale evenement verlenen het Altea-ensemble o.l.v. Johan Top en Jazz & String project jazz-nonet o.l.v. Anja Nielsen, hun medewerking. Gastsolist is Sabine Meijers op harp. Het Altea strijk-ensemble speelt onder andere een wereldpremière van Lieke Kooy.

Sabine Meijers, docent harp bij BplusC, speelt als solist met het Altea-ensemble Danses sacrée et profane van Debussy. Uit talentvolle jonge jazzmusici is voor deze gelegenheid een nonet samengesteld. Dit nonet speelt jazzstukken, waaronder Peace en Footprints in een arrangement voor jazzband en strijkorkest.
Grande finale van de avond is De Baroque Flamenco gebaseerd op een thema van Jacques Rousseau. Hierin spelen Sabine Meijers als harpsoliste, het Altea-ensemble, uitgebreid met blazers en de jazz-nonet.
Het concert begint om 19.30 uur en de toegangsprijs is €7,50. De Vredeskerk is te vinden aan Van Vollenhovenkade 23.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×