Museumweekend trekt bijna 17.000 bezoekers

Afgelopen weekend waren de Leidse musea gratis toegankelijk in het kader van het Museumweekend. Maar liefst 16.857 bezoekers maakten hiervan gebruik, ruim 1000 bezoekers meer dan vorig jaar. Naast gratis entree werden tijdens deze 30ste editie allerlei workshops, lezingen en activiteiten georganiseerd. In de Leidse Hortus Botanicus genoten 3239 bezoekers van het lekkere lenteweer en nam een groot aantal kinderen deel aan de speciale kindertour. Ook de tentoonstelling Lucas van Leyden in Museum De Lakenhal trok veel publiek, 1452 mensen en Museum Boerhaave trakteerde tijdens het laatste weekend van de tenstoonstelling ‘Say Cheese’ ruim 1000 bezoekers op Museumgeheimen en advies van een mondhygiëniste. In Naturalis bekeken 5438 mensen en kinderen de walvistentoonstelling en veel kinderen namen deel aan de activiteiten.

In Museum Volkenkunde werden 2341 mensen geteld en in Rijksmuseum van Oudheden bezochten 2774 gasten maar liefst drie tentoonstellingen.
In het SieboldHuis werden 617 bezoekers getrakteerd op een bijzondere tentoonstelling van de Japanse kunstenares Aya Takano.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×