Convenant Veiligheidsregio, politie en Drinkwaterbedrijven

De Veiligheidsregio, Politie Hollands Midden en de Drinkwaterbedrijven Oasen, Dunea en PWN hebben afgelopen donderdag een samenwerkingsconvenant getekend. Dat convenant bevat samenwerkingsafspraken over onder meer rampenbestrijding en crisisbeheersing, herstel bij drinkwatergerelateerde incidenten en bescherming van kwetsbare drinkwaterlocaties. Met het convenant willen de ondertekenaars waarborgen dat de veiligheidsregio en politie indien nodig in kunnen grijpen, als er door een incident geen drinkwater meer beschikbaar is. Zo kan het voorkomen dat een omgevallen boom met de wortels een waterleiding raakt, waardoor huishoudens zonder water komen te zitten. De partners worden niet alleen ingeschakeld als er sprake van een incident is, maar zullen ook preventief bezig zijn om problemen met de drinkwatervoorziening te voorkomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×