2000 Leidse parkeerplaatsen blijven leeg

Leidenaren en bezoekers van de Sleutelstad maken nauwelijks gebruik van de 2000 extra parkeerplaatsen die sinds een jaar beschikbaar zijn op de koopavonden en op zaterdag en zondag. Het gaat om de parkeergarage van het LUMC (1500 plaatsen), de parkeergarage van de universiteit aan de Maliebaan (269 plaatsen) en de parkeergarage aan de Anthony Fokkerweg (240 plaatsen). De gemeente denkt dat de particuliere garages voldoende bekend zijn bij het publiek, maar te ver van het centrum liggen. De garage aan de Anthony Fokkerweg gaat daarom weer dicht voor het publiek. De andere garages blijven wel open voor centrumbezoekers.

Eind april beslist de gemeenteraad over de bouw van twee extra parkeergarages dichter bij het centrum. Aan de Garenmarkt en bij Molen de Valk komen zo’n 1000 ondergrondse parkeerplaatsen. Leiden trekt daar vijf miljoen euro voor uit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×