Stichting HiP start hulplijn in Leiden

Stichting HiP gaat zich ook in Leiden inzetten. HiP biedt kerken en kerkleden een instrument om handen en voeten te geven aan het geloof in God en zorg voor de medemens. De leden van zeven kerken en een christelijke studentenvereniging in Leiden hebben zich als vrijwilliger aangemeld bij HiP. Samen vormen zij een informeel steunnetwerk voor mensen die hulp nodig hebben, maar (tijdelijk) geen beroep kunnen doen op een eigen sociaal netwerk. HiP beheert het bestand van vrijwilligers, neemt telefonisch of via de website hulpvragen aan en brengt vrijwilligers en hulpvragers met elkaar in contact. Praktische voorbeelden van hulp zijn een bezoek bij eenzaamheid, begeleiding bij een bezoek aan het ziekenhuis, of hulp bij de administratie. Wie HiP nodig heeft, kan vanaf zaterdag 16 april bellen naar 0900 447 447 4. Op die dag zal wethouder Roos van Gelderen de HiP hulplijn officieel openen. Zij doet dat om 14.00 uur, op de kruising bij de Hartebrugkerk. Daarna maakt de wethouder een promotietour door de Sleutelstad, die Via het Station naar het Diamantplein, het Vijfmeiplein en de CuraƧaostraat, eindigt bij de Kopermolen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×