Politie lost waarschuwingsschot na uit de hand gelopen verkeersconflict

Gisteravond rond 21.00 uur heeft de politie een waarschuwingsschot gelost om een 29-jarige man uit Enschede aan te kunnen houden na een uit de hand gelopen verkeersconflict. De man stak rond 20.30 uur over op de Beukenrode en bleef vervolgens op de weg lopen. Twee Leidenaren van 22 en 24 jaar, die in een auto zaten, zeiden daar iets over waarop de 29-jarige probeerde de zijspiegel van de auto te slaan. Het tweetal stapte uit de auto, waarop de verdachte een mes trok en op de jongste van de twee probeerde in te steken. Daarna ging de man ervandoor, gevolgd door de twee Leidenaren, die inmiddels de politie hadden gewaarschuwd. Omdat de identiteit van de verdachte niet bekend was en hij had geprobeerd in te steken op iemand, waarschuwde de politie dat als hij niet zou stoppen, er geschoten zou worden. De man gaf geen gehoor aan de oproep, waarna de politie een waarschuwingsschot loste. Daarna stopte de man en werd aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×