Verhalenwedstrijd tijdens Leidse Boomfeestdag

Aanstaande dinsdag doen zo’n 500 Leidse basisschoolleerlingen mee met de jaarlijks Boomfeestdag in de Leidse Hout. Dit jaar heeft deze dag een extra feestelijk tintje en verzorgt de directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag, Peter Derksen, de kick-off voor de verhalenwedstrijd “De Groene Stad, bron van & voor Biodiversiteit” voor Leiden en omgeving. Op de gezamenlijke stand van Naturalis en de Boomfeestdag zal Derksen een verhaal voorlezen over biodiversiteit, waarna de kinderen een eigen gemaakt wensblad in kunnen leveren en een wandeling langs het bomenpad zullen maken.

De verhalenwedstrijd is bedacht om kinderen na te laten nadenken over het belang van een groene stad voor mens, dier, plant en boom, ofwel biodiversiteit. Zowel klassikaal als individueel kan een verhaal van maximaal 1.500 woorden ingeleverd worden door kinderen van 8 tot 12 jaar. Meer info:  www.kids4trees.nl/degroenestad

De winnende school ontvangt een echte fruitboom voor op het schoolplein.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×