Gistermiddag verwijderde het Hoogheemraadschap de tijdelijke damwand in de Rijnsburgersingel. Bootjes hoeven nu niet meer om te varen om het centrum van Leiden aan te doen. (Foto: Chris de Waard).

Hoogheemraadschap stelt baggeren uit tot na vaarseizoen

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft besloten om het baggeren in de Rijnsburgersingel uit te stellen tot eind september. Door onvoorziene omstandigheden dreigden de baggerwerkzaamheden aan de Rijnsburgersingel en de Haarlemmertrekvaart uit te lopen tot 1 juni. Om het baggeren zonder verspreiding van verontreiniging mogelijk te maken, was een damwand geslagen, waardoor boten een grote omweg moesten maken via de Zijl. In overleg met de WOKB (Watersportgebonden Ondernemersvereniging Kaag en Braassem) en de gemeente Leiden heeft Rijnland besloten om de werkzaamheden pas na afloop van het vaarseizoen te continueren. Vandaag wordt het vaarseizoen officieel geopend in Warmond. Een tweede damwand, de permanente bij de lichtfabriek, heeft overigens ook z’n langste tijd gehad. Als onderdeel van de plannen voor een groene singelrand, wordt die dam verwijderd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×