De Leidse Houtschool, foto: Klaas Vermaas (flickr.com).

Leidse Houtschool 2800ste monument in de Sleutelstad

Aanstaande woensdag zal wethouder Jan-Jaap de Haan een monumentenschildje op de gevel van de Leidse Houtschool plaatsen. Deze school aan de Adriaan Pauwstraat, wordt het 2800ste monument van Leiden en is een ontwerp van de Leidse architect A.T. Kraan uit 1932. De school is nog bijna geheel intact in een typische jaren dertig architectuur met rode schilddaken, een karakteristieke stompe toren, kleurige tegelpatronen en glas-in-lood-vensters. Na de officiële plechtigheid viert de school een feestje met taart en limonade. Meer info: www.leiden.nl/monumentenstad

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×