Symposium mantelzorg

Mantelzorgers, professionals en andere belangstellenden zijn overmorgen welkom bij het symposium over mantelzorg, dat Studenten van Hogeschool Leiden die deelnemen aan het Honoursprogramma organiseren in opdracht van het lectoraat Mensen met chronische ziekten. Nederland krijgt te maken met een steeds grotere groep dementerende en hulpbehoevende ouderen, terwijl het aantal plaatsen in verpleeghuizen en het aantal mensen dat werkzaam is in de zorg, niet meestijgt. Tijdens het symposium wordt stilgestaan bij het toenemende belang van mantelzorg voor familie en zorginstanties, maar ook bij de consequenties voor werknemers en bedrijven. Er zijn lezingen van onder andere dr. A. Maier verbonden aan Ouderengeneeskunde van het LUMC, psychogeriater dr. T. Bakker en HRM consultant / Work life balance consultant mr. S. E. Kruijt. Ook komen persoonlijke verhalen van mantelzorgers aan de orde. De aanwezigen kunnen reageren en deelnemen aan discussies.

Het symposium vindt tussen 13.30 uur en 18.00 uur plaats in de nieuwe aula van Hogeschool Leiden, aan Zernikedreef 11. Het programma staat op www.hsleiden.nl/lectoraten/chronischeziekten/symposium-mantelzorg-dementie.  

Aanmelden kan door een mail te sturen naar zorgvoormantelzorg@gmail.com. Deelname is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×