De omstreden advocaat Eric Kujipers uit Leiden kreeg in het verleden al eens een tuchtrechtelijke veroordeling wegens de opruiende visitekaartjes die zijn kantoor gebruikte. (Afbeelding: leugens.nl).

Leidse advocaat stopt na uitzending Opgelicht!

De deken van de Haagse Orde van Advocaten Ernst van Win, vennoot van het Leidse advocatenkantoor De Clercq, gaat aangifte doen tegen advocaat Eric Kuijpers uit Leiden wegens onder meer oplichting. Van Win neemt de stap naar aanleiding van een uitzending van het TROS televisieprogramma Opgelicht! dat gisteravond werd uitgezonden. Daarin is te zien hoe de Leidse advocaat Kuijpers vermomd en onder een valse naam probeert om het bankrekeningnummer met bankpas en pincode van mensen los te praten. “Dat is verboden en als advocaat hoor je dat al helemaal niet te doen,” aldus Van Win in een reactie.

Volgens de Landelijke Orde van Advocaten heeft Kuijpers zich inmiddels als advocaat uit laten schrijven. Gisteren werd al bekend dat de tuchtrechter de Leidse advocaat heeft geschorst. Wegens belangenverstrengeling, het overtreden van de gedragsregels en een “ernstig vermoeden” van oplichting.

De deken had naar aanleiding van klachten van voormalige cliënten van de advocaat, tegen wie Kuijpers procedures was begonnen, besloten een onderzoek in te stellen. Terwijl het onderzoek tegen hem liep, stelde Kuijpers op zijn beurt een onderzoek in naar de deken. “Hij heeft gezocht naar vijanden van mij als privépersoon en die benaderd voor een gesprek”, aldus Van Win. “Een hele vreemde gang van zaken.”

Eerder kreeg de advocaat volgens de deken al een tuchtrechtelijke veroordeling aan zijn broek voor onbehoorlijk gedrag toen hij visitekaartjes verspreidde met daarop de tekst: Eerst schieten, dan praten. Op het kaartje stond hij afgebeeld in toga en tot de tanden toe bewapend. De feiten zijn volgens de deken zo schokkend en ernstig dat ze bij elkaar voldoende zijn om te zorgen dat Kuijpers nooit meer advocaat kan worden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×