Kinderen vertellen om beurten het Paasverhaal, foto's: Jacqueline Borg.

Bijzondere Paasviering op Leidse Pacellischool

Vanmiddag vond in de Pacellischool in de Leidse Morswijk een bijzondere Paasviering plaats. Nu vieren alle Leidse basisscholen, elk op eigen wijze wel het Paasfeest en het begin van de vakantie, maar het bijzondere op de kleinschalige, katholieke Pacellischool is de veelzijdigheid aan culturen, die écht hand in hand gaan en daarom het Paasfeest zo mooi naar voren wisten te brengen. Leerkracht Connie van Velzen opende de viering met een gedicht, waarna een grote kaars op het podium werd aangestoken. Om beurten lazen kinderen van allerlei verschillende achtergronden, stukjes van het verhaal van de dood en opstanding van Jezus voor. Tussendoor werd er door alle kinderen in de gymzaal gezongen over Pasen en de lente. De Pacellischool laat zien hoe het ook kan en geeft een duidelijke afspiegeling van alle bewoners, autochtoon én allochtoon, in de wijk. Voor één leerling, die geen enkele taal kan horen, werd de viering ‘ondertiteld’ in gebarentaal. Meer info: www.pacellischool.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×