Leiden Road Runners Club doet mee aan 63ste Bevrijdingsvuurestafette

Dit jaar viert Nederland 66 jaar vrijheid en wordt de Bevrijdingsvuurestafette voor de 63e keer georganiseerd. Tijdens de ceremonie in Wageningen wordt het vuur ontstoken en langs een route doorgegeven in het hele land via verschillende groepen lopers. Ook Leiden is dit jaar weer van de partij en in samenwerking met het Sportbedrijf Leiden en de Leiden Road Runners Club, is een enthousiast team samengesteld van jonge, oude, snelle en nog snellere lopers. Er wordt een route afgelegd van ongeveer 112 km langs hoogtepunten zoals de Grebbeberg, de zendmast van Lopik, de Reeuwijkse Plassen en Zoeterwoude. In Leiden worden de lopers ontvangen worden door burgemeester Lenferink.

Lenferink zal eerst op het Bevrijdingsplein (12.15 uur) en daarna in de Doezastraat (13.00 uur) het vuur in ontvangst nemen en ontsteken. Iedereen wordt uitgenodigd om het laatste stukje van de route langs het Bevrijdingsplein naar de Doezastraat mee te lopen. (Verzamelen van 12.00 – 12.15 uur bij het clubhuis van de LRRC aan de Voorschoterweg 8).

Meer info en kaartjes: www.sportbedrijfleiden.nl

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×