Ook in Leiden werd onlangs de aandacht gevestigd op het initiatief. Met een woonkamer uit de oorlogsjaren, inclusief radio die was afgestemd op Radio Oranje, werden passanten gevraagd antwoord te geven op de vragen die aan het project zijn verbonden. (Foto: Chris de Waard).

Kiezen in oorlogstijd: AlsWijNietsDoen.nl

AlsWijNietsDoen.nl is een initiatief van Soldaat van Oranje – De Musical. Het initiatief is ontstaan vanuit het gedachtegoed van Erik Hazelhoff Roelfzema, de schrijver van het boek Soldaat van Oranje. Met dit initiatief wordt uitgedaagd om na te denken over keuzes in oorlogstijd. De vraag luidt: “Kiezen in oorlogstijd: Wat zou jij doen?” Geef een reactie op vragen als: zou je vertrekken naar Engeland om tegen de Duitsers te vechten, zou je onderduikers verbergen, Joden binnen laten, eten stelen, in Duitsland gaan werken of zou je vluchten?

Via diverse kanalen wordt opgeroepen om mee te doen en een reactie te plaatsen op de website alswijnietsdoen.nl. Uitgangspunt voor dit initiatief is de tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?’, te zien in de TheaterHangaar van Soldaat van Oranje – De Musical.  De tentoonstelling geeft achtergrondinformatie over de Tweede Wereldoorlog, Engelandvaarders en het leven in bezet Nederland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×