Politie op zoek naar tientallen vrijwilligers

De Politie Hollands Midden is op zoek naar vrijwilligers die naast hun dagelijkse werk de politie willen ondersteunen. Geïnteresseerden krijgen een opleiding en dezelfde bevoegdheden als beroepsagenten. Dit najaar start Politie Hollands Midden een nieuwe opleidingsklas voor politievrijwilligers. De politie wil het huidige bestand van 130 vrijwilligers uitbreiden en ook inspelen op de uitstroom van senioren. Er is plaats voor 33 nieuwe krachten die na een selectie een avondopleiding van ongeveer twee jaar gaan volgen om in hun vrije tijd politietaken uit te kunnen voeren. Het politieonderwijs werkt volgens een duaal stelsel met en combinatie van werken en leren. De vrijwillige agenten assisteren bij het dagelijkse politiewerk en ook bijvoorbeeld bij grote verkeerscontroles en de begeleiding van evenementen.

De belangrijkste taak van politievrijwilligers is toezicht houden. Hulpvaardigheid en aanwezigheid staan voorop. Een politievrijwilliger draagt geen vuurwapen. Wel een wapenstok en pepperspray. Per jaar worden de vrijwilligers minimaal 240 uur (één werkdag per maand) ingezet. Vaak ’s avonds of in het weekend.

De voorlichtingavonden zijn op:
Maandag 30 mei (Alphen aan den Rijn, Kees Mustersstraat 2.)
Maandag 6 juni (Leiderdorp, Hoogmadeseweg 72.)

Alle bijeenkomsten duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kombijdepolitie.nl en op www.politie.nl/hollands-midden.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×