Leidenaar geslagen en beroofd op Broekweg

Gisteravond is een Leidenaar geslagen en beroofd op de Broekweg. De 20-jarige man fietste tussen 23.30 en 23.45 uur richting Stadspolderpad. Toen hij de brandweerkazerne voorbij was, zag hij een jonge man over de weg lopen. Om een botsing te voorkomen, remde hij. De voetganger bleef op de weg staan, en belemmerde de Leidenaar de doorgang. Hierop stapte deze even van zijn fiets. Op het moment dat hij weer op wilde stappen, greep de ander hem bij zijn arm en begon hem te slaan. Al snel werd de dader vergezeld door twee andere jonge mannen. Zij gaven het slachtoffer een duw, waardoor hij op de grond viel. De drie grepen hem vast, doorzochten zijn kleding en eisten geld. Zodra de Leidenaar dat gegeven had, zagen zijn belagers een fietsster naderen. Ze gingen er daarop rennend vandoor, richting Gamma aan de Flevoweg. De fietsster stopte bij de Leidenaar en vroeg of alles goed ging. Daarna reed ze verder, richting Broekweg. De Leidenaar heeft aangifte van de beroving gedaan. De politie heeft in de omgeving naar het drietal gezocht, maar niemand gevonden. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. De politie wil ook graag spreken met de fietsster die de Leidenaar aansprak en de daders gezien heeft. Zij had donkerbruin stijl haar met blonde highlights. Ze was circa 1.75 m lang en tussen de 30 en 40 jaar oud. Ze droeg een halflange jas en een donkere broek.

De eerste dader die het slachtoffer op het fietspad zag, was tussen de 18 en 20 jaar oud en circa 1.80 m lang. Hij droeg een donkere jas en had een sweater aan met een witte capuchon. De andere twee daders waren tussen de 18 en 20 jaar oud en ongeveer 1.80 m lang. Zij droegen donkere jassen en donkere sweaters met capuchon.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×