Nieuwe werkwijze meldkamer ambulancezorg moet veiligheid vergroten

Sinds vrijdag handelt de meldkamer ambulancezorg Hollands Midden 112-meldingen volgens een nieuwe werkwijze af. Die werkwijze, het Advanced Medical Priority Dispatch System (AMPDS), moet de veiligheid in deze veiligheidsregio vergroten. Alle 112-meldingen voor de ambulance, worden door AMPDS op uniforme en systematische wijze beoordeeld. De centralist van de meldkamer stelt volgens een internationaal protocol enkele vragen, en geeft instructies aan de melder. Hierdoor kan in korte tijd worden vastgesteld of er wel of geen noodzaak is voor acute ambulancezorg. Al na het stellen van drie korte vragen, kan de centralist bepalen of er sprake van een levensbedreigende situatie is. In zo’n geval worden direct hulpverleners op pad gestuurd en krijgt de melder levensreddende instructies. Veiligheidsregio Hollands Midden gaat als eerste in Nederland met dit systeem werken. Binnenkort volgen zes andere regio’s.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×